סקירת פרויקט: מעניקים חיים לדירת קבלן

Updated: Feb 21, 2019

או במילים אחרות: איך דירת קבלן בשרון הופכת לחלל חמים, נעים ואישי?


הפנים שמאחורי הפרויקט

בשעה טובה ומוצלחת, נכנסים זוג ושני ילדיהם לדירה הראשונה שלהם. הדירה, באזור השרון, היא דירת קבלן גנרית לחלוטין – והמשפחה, באופן טבעי, מעוניינת להפוך את החלל לאישי ומותאם יותר לצרכים שלהם. אז מה עושים? משנסים מותניים, יוצרים רעיונות, כותבים תכניות – וכך הסלון, מבואת הכניסה, חדר השינה ושני חדרי הרחצה שבבית הופכים לממלכה של עיצוב. כך זה קרה.


המשימה: לגשר על פערי העיצוב

האישה מתחברת לקווים צבעוניים, רכים ולצורות גיאומטריות, הגבר מחבב קווי עיצוב מודרניים, חלקים ונקיים – ויחד היינו צריכים לגשר על פערי העיצוב ולהתוות את דרך המלך בה כולם יהיו שמחים ומאושרים. ונחשו מה? דרך המלך לגמרי קיימת! לכל אורך התהליך, שמרנו על קווים נקיים ואלגנטיים מחד, אך גם חמימים ומעוגלים מאידך. אז איך נראית הרמוניה? הנה דוגמה למייקאובר שעשינו בסלון הבית:






המשימה השניה: ליצור מקומות אחסון

בבית לא היו מקומות אחסון רבים, ובני המשפחה היו זקוקים להם. מאוד. מצד שני, לא רצינו להעמיס על החלל וליצור מראה של חדר ארונות בלב הסלון. מאחר ובהכשרתי אני עוסק גם בתכנון עבודות נגרות, עיצבנו יחד ספריה ענקית – שהיא גם גולת הכותרת של הפרויקט. הספריה הגדולה מחולקת לשתי יחידות שונות, כל אחת מהן מכילה נישות אחסון רבות ולמעשה פותרת את הצורך הפרקטי, מבלי שהדבר בא על חשבון המראה האסתטי והמאוורר של הסלון. וכך, מדירת קבלן גנרית הפך חלל הסלון והאירוח של המשפחה למיוחד במינו. ובמקום שאמשיך לנאום כאן לנצח, הנה תמונה שתמחיש לכם את השינוי:




המוטיבים העיצוביים


· קיר המבואה – או כמו שבני הזוג אוהבים לקרוא לו: "פינת המעצב". מעטפת הבית כולה בהירה ולבנה, ורצינו לזרוק בה מעט צבע. כפי שתוכלו לראות, בפינת המעצב החדשה של בני הזוג יש לא מעט ממנו. את שידת הנעליים הסגולה (הייתם מנחשים שמסתתרות מאחוריה נעליים?) תכננו מאפס וכדי ליצור ייחודיות בהדום שלצידה, רכשנו בד ירקרק ונעים ושידכנו אותם יחד.




· עציצים – עדינות של סחלב, נגיעות של ירוק, לצד בד מטורף שמשלב צורות גיאומטריות בשחור לבן, עלים ירוקים ופלמינגו צהבהבים – אין מושלם מזה! זה המוטיב העיצובי של העציצים בבית, אותם פיזרנו ב'נגיעות' בכל החדרים.



· חדרי הרחצה – ריצוף בצורות גיאומטריות בגווני תכלת וכחול פסטליים ורכים, שיפוץ חדרי הרחצה והפיכתם לפונקציונליים ומעוצבים.







· חדר השינה – החלפנו את הרהיטים ושינינו את החדר בהתאם לצרכים של בני הזוג: ארון גדול יותר, מיטה במיקום נוח יותר מתחת לחלון והוספת טאצ'ים בצורת תמונות מיוחדות, שידות לילה מעוצבות, עציצים ועוד.



מילה ממני

הפרויקט הזה הוא דוגמה נהדרת לעיצוב במסלול המלא, הכרוך בתקציבים גבוהים יותר. במהלך הפרויקט ערכנו שיפוץ לחדרי הרחצה, שינינו נקודות חשמל, הוספנו תאורה, החלפנו דלתות וכמובן – החלק הארי של העיצוב בפרויקט הזה: יצרנו פריטי נגרות ייחודיים לבני הבית, על פי הצרכים שלהם.

זה אחד הפרויקטים שיותר נהניתי לעשות, כי הוא היה כרוך בהמון הקשבה ללקוח, הבנה של הצרכים המדויקים שלו ושילוב בין סגנונות עיצוב שונים – היוצרים יחד הרמוניה עיצובית. ובגלל שאני אוהב לצאת ממשבצות העיצוב המסורתיות וליצור סגנון עיצוב ייחודי – הייתי המאושר באדם כשראינו יחד את התוצאה 😊

24 views
לוגו איתם 2018.png
  • Black Facebook Icon
  • Instagram Social Icon
  • Black Pinterest Icon

054-686-9345

כל הזכויות שמורות לאיתם שניר 

אין להעתיק או להשתמש בחומר ובתמונות המפורסמות ללא אישורו של בעל האתר מראש ובכתב